„Има много теми, за които да се поиска такъв”, каза още тя

„Няма нужда опозицията да подкопава управлението, защото то се е закопало отдавна. Обмисляме вот на недоверие”. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, цитирана от БНР.

Скандал в парламента между ГЕРБ и "Продължаваме Промяната"

„Има много теми, за които да се поиска такъв. На първо място ще поискаме оставката на зам.-председателя на Народното събрание. Тази коалиция би издържала само и само да остане във властта”, каза още тя.

По думите й ако от ГЕРБ са били във властта, кризите е нямало да се случат или е щяло да се намери разумно решение.

„Правителството е хибрид от тотално противоположни по идеология партии без управленска програма. Досега никое правителство не е започвало мандата си без ясна концепция и без план за справяне с кризите. Елементарната човешка логика е, че който не се справя с управлението на страната, трябва да напусне. Логиката на Бойко Борисов е, че не трябва да остане неубеден човек, че промяната е към по-лошо и в последствие хората не трябва да им гласуват вот на доверие. Колкото повече дни има това правителство, толкова това е по-вредно за държавата”, посочи тя.

Атанасова: Повече от 100 дни живеем в държавата на абсурда

Атанасова коментира и спирането на доставките на природен газ от Русия. „Всички държави са намерили начин да извършват плащане, за да гарантират своя национален интерес. Няма държави, които плащат в рубли, но са намерили начин да гарантират доставките си на природен газ. Какъв газ ползва България и от какъв доставчик? Както и досега, но на цената плюс посредническите такси, които не знаем в чии джобове влизат. Ако ГЕРБ имаше възможност да предлага решение, щеше да го направи. Отново се завърнаха посредниците в доставката на природния газ", каза председателят на ПГ на ГЕРБ.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.