Има задържани привърженици в София преди началото на мача

Сблъсъци между фенове на "Левски" и ЦСКА на АМ "Тракия". В района на бензиностанция на скоростния път, привърженици на единия от отборите, които пътували в автобус, хвърляли предмети по стъклата на три автобуса с техни опоненти. При вандалските актове няма пострадали. Автобусите са установени в района на Ихтиман.

При втори случай на сблъсъци между запалянковци трима привърженици на един от отборите, пътуващи в автомобил, спрели на пътна отбивка. От три други коли изскочили техни противници, отнели им мобилен телефон и ключовете от колата, и потеглили. Предприети са необходимите действия за установяването на извършителите и на двете престъпления, посочват от полицията. 

Преди футболната среща, в района на "Орлов мост", между двама привърженици на двата тима възниква спречкване, което униформените успяват да прекратят бързо. Единият от мъжете е отведен в районното полицейско управление, а другият е откаран за преглед в болнично заведение със счупен крак и нос. 

Около 18:30 часа е получен сигнал в „Спешна помощ” за ударено по главата с камък 12-годишно момче. Линейката се е отзовала бързо и е пристигнала за около 3 минути пред входа на Националния стадион.

От полицията посочиха, че двама души са задържани за притежание на пиротехнически изделия. Те са установени в рамките на извършената проверка преди старта на дербито на изградените в района на стадиона контролни пунктове.

По време на футболната среща групи привърженици и от двата отбора са нахлули на пистата. В резултат на предприетите своевременни полицейски действия и осъществени разговори с организаторите на агитките, не е допусната ескалация на напрежението. Изградените кордони от униформени са останали на терена без да се налага предприемане на допълнителни действия.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.