Истински екшън се разигра на Околовръстното шосе в София късно в понеделник

След стрелбата на бензиностанция в София вече има задържан. По информация на NOVA това е футболистът на ЦСКА Георги Йомов. Той е бил извикан на разпит в полицията, а след това - задържан. Домът на Йомов в столичния квартал „Република” беше претърсен от полицията. Районът остава отцепен.

Замесен ли е футболист в стрeлбата в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

По информация на NOVA пред полицията Йомов казал, че снощи на бензиностанцията между него и брат му и непознати за тях хора възникнал конфликт. По-късно в разправията се включил и баща му, който стрелял, твърдят източници на NOVA. Бащата и братът на Йомов се издирват от полицията.  

По информация на NOVA спречкването между двете групи е било на футболна тема.

В първите часове след стрелбата футболистът заяви пред сайта на ЦСКА, че не е замесен в престъплението и е вкъщи, жив и здрав. По-късно обаче стана ясно, че Йомов е бил на бензиностанцията в момента на екшъна. Дали ще бъде обвинен и дали арестът му ще бъде удължен, още не е ясно.

След инцидента на място е отишла и приятелката на футболиста -  поп фолк певицата Ариа. По информация на NOVA тя е трябвало да прибере колата на Йомов. По-късно в социалните мрежи Ариа написа, че не е присъствала на случилото се.

"Във връзка с инцидента от снощи се включвам да заявя, че нямам нищо общо и не съм присъствала на случилото се... Много моля да се не спекулира с името ми", написа поп фолк певицата Мария Цветкова в профила си в Instagram.

При екшъна са ранени двама души. Те бяха приети във ВМА. От болницата заявиха пред NOVA, че единият от пострадалите - мъж на 36 години, е приет с огнестрелни рани в двете бедра. Опериран е по спешност и в момента е под лекарско наблюдение в болницата - в стабилно състояние, без опасност за живота. Другият мъж - на 26 години, е приет с огнестрелна рана в единия крак, обработена веднага от лекарите. Пациентът е бил изписан по негово желание.

Разследването по случая продължава.

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.