В инцидента е замесена 38-годишна българка

Траур в италиански град след тежък инцидент с българска следа. Кола на наша сънародничка прегази деца в ясла край Акуила. Едно от тях почина. Инцидентът станал, след като 38-годишната жена паркирала автомобила си пред детското заведение, за да вземе двете си дъщери. 

Разследват българка за катастрофа със загинало дете в Италия (СНИМКИ)

Експертите имат няколко основни версии за случилото се. Смята се, че жената не е познавала добре автомобила, тъй като той не бил неин - а на друга наша сънародничка. Самата българка е в шок и не помни дали и как е сложила ръчната спирачка.

В колата обаче имало и друго дете - момче на 12 години. Най-вероятната причина за инцидента, смятат експертите, е именно то, тъй като свидетели разказват, че е било зад волана, докато колата се е движела преди да удари децата. Смята се, че момчето може да е освободило автомобила, докато е бил паркиран.

 

 

Четири деца остават в болница. Едното от тях, което беше в тежко състояние, вече е без опасност за живота.

„Това е една голяма трагедия, която разтърси целия град и която не можем да си обясним. Опитваме се да дадем цялата си подкрепа като общност на засегнатите семейства. Свалихме знамената от обществените сгради. Благодаря на учителките, които много бързо реагираха в хаотичната ситуация”, заяви кметът на града Пиер Луиджи Бонди.

Българката живее в Италия от около 10 години. Местните, които я познават, споделят добри впечатления от нея - включително родителите на загиналото момче. Тя е под домашен арест, докато се установят причините за случилото се.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.