Младото момче е диагностицирано с множествена склероза, болница в Москва му предлага лечение

Благотворителен търг в помощ на 29-годишния Николай Плашков ще се състои тази неделя, от 18:00 часа, в столичния квартал „Бояна“. Преди половин година, младото момче, е диагностицирано с множествена склероза- автоимунно заболяване, което разрушава защитната обвивка на нервната клетка и може да доведе до инвалидност. Ники може да се излекува, но за целта са му необходими 47 000 евро - сума, която е непосилна за него.

Лечението, за което е одобрен от Националния операционен център "Пирогов" в Москва, представлява трансплантация на стволови клетки, взети от него, преработени с антибиотик и върнати по-късно след химиотерапия. Целта на лечението е стволовите клетки да атакуват възпалените места и да ги възстановят, а химиотерапията е с цел да унищожи елементите на имунната система, която атакува не само засегнатите клетки, а и здрави, заради което Николай получава пристъпи. Надеждите са след терапията в Москва той да може да продължи да води пълноценен живот.

Организаторите на търга призовават всеки, който може, да помогне. Може да го направите като потвърдите присъствие на търга или направите дарение по банков път.

Цената за поканата е 60 лв, а точната локация за провеждането му, може да получите на следните телефони:

0887385303 – Павел Павлов 0885252541 – Венета Джоголанова

Банкова сметка: IBAN: BG39UNCR70001524850620
Име: Николай Пламенов Плашков
Основание: Дарение
Revolut: @nikolan7mc