Критиките дойдоха от Дмитрий Песков

Украинското ръководство постоянно прави противоречиви изявления, които не позволяват на Москва да разбере напълно какво иска украинската страна и дали е готова да разбере реалната ситуация. Това заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Той коментира изявления на украинския държавен глава Володимир Зеленски, че за прекратяване на конфликта са необходими преговори с Русия. 

„На първо място, преговорите са замразени по решение и в съответствие с избраната от украинската страна линия, което е в пълно противоречие с изявленията на Зеленски”, добави Песков. 

„Второ, като цяло украинското ръководство постоянно прави изявления, които си противоречат, което не ни позволява да разберем напълно какво иска украинската страна и дали е готова да прояви трезв подход и да осъзнае реалното състояние на нещата”, посочи говорителят на руския президент. 

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.