Продукцията разглежда в детайли изпълнените с трудности взаимоотношения на певеца с мениджъра му

Световна премиера на биографичния филм за Краля на рока Елвис Пресли.

Продукцията „Елвис" не просто отдава почит на Пресли на големия екран. Тя разглежда в детайли изпълнените с трудности взаимоотношения на певеца с мениджъра му.  Упражняваният от него контрол над легендата на рокендрола е широко критикуван, определян e като неетичен и дори вреден за изпълнителя.

В лентата на режисьора Баз Лурман, известен с шедьоври като „Мулен Руж” и „Великият Гетсби”, главната роля е поверена на Остин Бътлър, който си партнира с  Оливия Деджонг като Присила Пресли и Том Ханкс като агента му Том Паркър.

ЕКСКЛУЗИВНО: Гийермо дел Торо и плеяда звезди на юбилея на фестивала в Кан

„Беше страхотно. И въпреки че съм тук по работа, изживяването беше невероятно. Снощи ни аплодираха в продължение на 15 минути, това казва всичко! Бил съм в Кан много пъти, но за пръв път ми се случва ! А след това партито беше невероятно лудо!”, заяви режисьорът Баз Лурман пред Nova News.

„Тази роля означава много за мен! Беше изключителна чест да вляза в този образ. Бих казал, че е привилегия да изиграя Елвис”, заяви  Остин Бътлър.

Червеният килим в Кан се превърна в моден подиум, по който дефилираха топ моделите Кандис Суанопол, Стела Максуел, Изабели Фонатана, Изабел Гуляр, Уини Харлоу, Петра Немцова, Елза Хоск, Адриана Лима и приятелят й Андре Лемерс, които са в очакване на първото си дете.

Манекенката Кая Гербер, дъщеря на супермодела Синди Крауфорд, също беше сред публиката, за да подкрепи приятеля си Остин Бътлър.

След тях камерата ни улови цяло съзвездие от музиканти – миналогодишните победителите в конкурс „Евровизия” Монескин присъстваха на премиерата, тъй като са автори на саундтрака към филма. Те бяха последвани от Рики Мартин, Шакира и Кайли Миноуг, които предизвикаха истински фурор на Лазурния бряг.

Специален гост на премиерата беше и актрисата Шарън Стоун, която също изкачи стъпалата към фестивалния дворец, за да види филма, посветен на Краля на рока.

На финала пристигна и екипът на филма – Баз Лурман беше заложил на черен костюм, но впечатление правеше емблематичния колан с надпис „Елвис”.  Съпругата на музикалната легенда 77-годишната американска актриса Присила Пресли също присъстваше на премиерата. В нейния образ влиза младата актриса Оливия Деджонг. Остин Бътлър изглеждаше прекрасно в елегантен черен смокинг и папийонка.

Филмът „Елвис" излиза по кината на 24 юни. А кинофестивалът в Кан продължава до 28 май.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.