Вижте какво казаха те специално за българските зрители

Тази година най-големият кинофорум в света - фестивалът в Кан чества 75-тата си годишнина. Заедно с това той отбеляза 25 години партньорство с луксозната марка бижута Chopard. Арт директорът Каролин Шойфеле създава визията на голямата награда "Златна палма". За юбилея бе представен новият й дизайн - две от листата са обсипани с диаманти, на едното са инкрустирани 75 блестящи камъка, а на другото 25. 

„Много обичам киното, затова го подкрепям. Киноман съм от малко момиченце. Смятам, че киното понякога прави животите ни по-красиви. Имам много любими филми. Тазгодишното вдъхновение на юбилейното 75-то издание на фестивала са редица иконични филми. Но мисля, че най-любимият ми е на Чарли Чаплин – „Светлините на града“, посочи Шойфеле. И допълни, че е искала наградата да изглежда като истинско палмово листо, а преди е било плоско. „Сега е оформено по-добре и изглежда естествено. А в долната си част палмата завършва с изящна извивка“, обясни тя.

На пищен и бляскав прием, редица звезди отбеляза подкрепата на бранда за фестивала. Пред нашата камера застанаха знаменитости от света на киното, модата и шоубизнеса. Сред най-големите звезди беше и Мадс Микелсен.

„Бях тук преди 20 години и никой не ме познаваше. Сега е съвсем различно. За много от нас е една стълба, която изкачваме с години. В момента съм на много добро стъпало. Имало е толкова много прекрасни моменти. Спомням си например преди 20 години когато бях тук за премиерата на Warm hearth. Носехме DVD и се опитвахме да го продадем, но никой не знаеше кои сме. 10 години по-късно се върнахме и нещата стояха по много различен начин, така че мисля, че цялото приключение, наречено Кан, е прекрасно“, заяви актьорът.

Той печели наградата за най-добър актьор на фестивала за „Ловът“ през 2012 г.

„Това беше голям шок за мен. Нашият режисьор Томас Винтерберг трябваше да се прибере по-рано вкъщи, защото жена му роди бебе и аз представлявах екипа на филма. Имахме надежда, че ще получим награда и бях си подготвил реч, ако това се случи. Исках да го поздравя в нея, но тогава казаха моето име. Това беше фантастичен момент, но и много объркващ, защото изведнъж трябваше да променям речта си“, спомня си той.

ЕКСКЛУЗИВНО: Конър Макгрегър, внучката на Чаплин и супермоделът Наталия Водянова пред NOVA

На изтънченото събитие бе и внучката на самия Чаплин.

„Обожавам филмовия фестивал в Кан и съм щастлива, че най-накрая се завърна в пълния си блясък. Радвам се, че темата на тази вечер е киното, защото дядо ми Чарли Чаплин е като неин символ, така че е много специално за мен. Макар да е починал преди да се родя и да не го познавах лично, се чувствам късметлийка, че е мой дядо. Чела съм много книги и документи за него, така че чувствам сякаш го познавам“, разкри Киара Чаплин.

Звездата от хитовия филм "365 дни" Микеле Мороне подчерта, че за него киното е всичко. „ То е животът ми. Роден съм да бъда актьор, от малък искам да бъда точно това. Ако не съществуваше киното, нищо няма значение за мен, защото живея за филмите и всеки ден се опитвам да бъда все по-добър актьор“, отбеляза той.

Бизнесдамата и майка на най-богатия човек в света Илон Мъск - Мей Мъск, бе сред специалните гости на приема. „Много съм развълнувана, за пръв път идвам на филмовия фестивал в Кан! Вече дефилирах на два червени килима. Всички са толкова дружелюбни. Тук има много мои приятели и това е прекрасно“, сподели тя.

Според супермодела Бела Хадид най-хубавата част от фестивала е когато гледа филмите.

Топмоделът Петра Немцова, както и звездите от сериала "Емили в Париж" Камий Разат и Филипин Лерой-Болю също споделиха своите емоции пред камерата ни.

Целия епизод гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.