Тримата са задържани за срок до 72 часа

Нападателите над полицейските служители в района на Самоков са привлечени към наказателна отговорност от Районна прокуратура Самоков. Тримата мъже - на 48, 32 и 23 години - ще отговарят за причиняване на телесна повреда на орган на властта при изпълнение на службата му и употреба на сила спрямо него с цел осуетяване извършване на служебните задължения.

Двама полицаи са нападнати и бити в Самоков

В хода на разследването по досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства за виновността на обвиняемите, казаха от Апелативна прокуратура София.

Случаят е от 15 юни. Полицаите извършвали проверки на пътя. За да предотвратят проверка и на техния автомобил, единият мъж ударил полицейския инспектор с юмрук в лицето, а съучастниците му се нахвърлили върху него с удари по ръката и рамото му.

С постановление на прокурор в Районна прокуратура Самоков обвиняемите са задържани за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тримата.

Мащабна полицейска операция в Самоков

Задържаха Трайчо Василев-Пиже

Издирват Трайчо Василев-Пиже във връзка с нападението над полицаи в Самоков

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.