Най-силното оръжие в тази ситуация е съвестта на депутатите, смята Михалев

„Моето голямо разочарование е от това, че  ИТН се заявиха за изчегъртване на модела „Борисов”, но се оказа, че е бил някакъв трик към избирателите им. Сега се вижда, че работят за връщане на модела „Борисов”. Бил съм толкова месеци на протести, за да дойде една промяна. Всичко това сега пропада заради договорки, в които е влязло ръководството на ИТН”. Това заяви в ефира на Nova News депутатът от „Демократична България” Стоян Михалев.

„Очевидно е, че има инструкция на новото мнозинство - ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане”, да провалят днешното заседание”, каза още Михалев относно опитите сутринта все пак да се събере кворум, което не стана.

Той уточни, че заседанието от 19:10 часа е извънредно и ще има собствена регистрация.

„Говоря с всички депутати в залата, по всякакви теми”, каза Михалев за това дали управляващите се опитват по някакъв начин да привлекат още депутати, за да оцелее правителството. „Аз нямам инструмента да убеждавам когото и да е в каквото и да е. Хората си имат собствена съвест. Най-силното оръжие в тази ситуация е съвестта на депутатите, които са влезли в този парламент с една цел, пък изведнъж главата на тяхната партия ги е изтъргувала до степен да направят обратен завой. Главата ги е изтъргувала, взела е възнаграждението за тази търговия, а срамът остава за тях”, каза Михалев.

„С това петно, което ще си лепнат, се живее завинаги”, каза още Михалев.

Ако се завърти рулетката с мандатите, тя ще отиде първо при „Продължаваме Промяната”. „Ние сме заявили подкрепата си за това управление. Ще бъде връчен мандатът на първата политическа сила. Ще се направи опит за създаване на ново правителство. Доколко ще събере подкрепа не знаем”, каза Михалев.

Относно програмно правителство, депутатът каза: „На този етап такъв тип кабинет би бил изключително вреден”.

Дебатът по вота на недоверие го определи като „проформа”.

Френското предложение за Северна Македония, Михалев определи като „много добро”.

А за споровете по темата, Михалев каза:

„Руският интерес зад всичко това е да паднат две управления – това в Скопие и това в София”, заяви Михалев.

Повече гледайте във видеото. 

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.