Ръководителите на най-богатите държави припомниха за снимки на руския президент на кон

Лидерите от Г-7 бяха записани от микрофоните в заседателната зала да си правят шеги с Владимир Путин. Британският премиер Борис Джонсън каза на останалите: „Със сако или без? Дали да не се съблечем? Нали трябва да покажем че сме по-силни от Путин”. На това канадският премиер Джъстин Трюдо отговори: „Трябва не само да сме голи, но да бъдем и на кон”. На това председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която притежава коне и редовно язди, отговори: „Конната езда е супер". Шегите на лидерите в Бавария бяха по повод известни кадри от 2009 г. Тогава руския президент се снима гол до кръста на гърба на кон.

През годините руският президент обичаше да се появява редом с животни на режисирани медийни събития, припомня БТА. Освен на коня, руският президент е сниман как гали полярна мечка, управлява моторизиран делтаплан и изстрелва упойваща стреличка по тигър, за да постави на животното GPS яка.

 

Източник: Ройтерс

Нашествието на Русия в Украйна и последиците от него са в центъра на тазгодишния форум на държавите с най-развити икономики в света, влизащи в групата Г-7.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.