Срещата трябваше да започне в 13:00 часа

От „Продължаваме Промяната” не се явиха в обявения час за първата консултация при президента за съставяне на правителство. Тя трябваше да започне в 13:00 часа. 

Президентът започва консултациите за съставяне на ново правителство

Към този час няма все още представители на партията в Президентството. По информация на NOVA вероятно те изобщо няма да не се появят. Като мотив депутати са посочили актуализацията на бюджета, която се гледа на второ четене в комисия. 

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че Румен Радев започва консултации с представители на парламентарните групи от 47-ото Народно събрание за връчване на мандат за формиране на нов кабинет в рамките на настоящия парламент.

Кабинетът „Петков” подаде оставка

По-късно от пресцентъра на държавния глава съобщиха, че в президентската институция е получено писмо от парламентарната група на „Продължаваме Промяната“, с което информират за невъзможност да участват в свиканите от държавния глава консултации за връчване на мандат за съставяне на правителство, в съответствие с предварително съгласуваната времева рамка.

Предстои да бъде определен друг ден, в който да се проведе отложената днес среща на президента с представители на парламентарната група на „Продължаваме Промяната“.

Консултациите на държавния глава с останалите парламентарни групи ще се проведат съгласно обявената вече последователност, отбелязват от президентството.

Слави Трифонов съди Кирил Петков

Малко след това от „Продължаваме Промяната” съобщиха, че с официално писмо от Андрей Гюров са уведомили Президентството, че днес се провежда извънредно заседание на Комисията по Бюджет и Финанси за приемане на второ четене на актуализацията на държавния бюджет.

За вторник (28.06.2022) е насрочено извънредно заседание на Народното събрание за приемане на бюджетите на НЗОК и ДОО, което ще осигури навременно изплащане на пенсиите и помощите за бизнесите и работещите семейства. Днес предстои Национален съвет на „Продължаваме Промяната”, а утре предстоят консултации с коалиционните ни партньори, отбелязват от партията.

„В тази връзка очакваме нова дата от г-н Радев и неговата администрация, която да е след извънредното заседание на НС във вторник и след очакваното разглеждане на измененията и допълненията в Закона за държавния  бюджет в сряда”, посочват от „Продължаваме Промяната”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.