Тя припомни, че от началото на юни започва кампанията за отпускане на целеви помощи за отопление

ГЕРБ предлагат да се увеличи целевите помощи за отопление с 50 млн. лева. Това заяви депутатът от ГЕРБ Деница Сачева, предаде репортер на БГНЕС.

„Предстои ни тежка и трудна зима, на прага сме на нови избори или поне има неясна съдба как ще се управлява България през следващите месеци. Още от сега трябва да се мисли за най-уязвимите хора, за реалната защита на хората с ниски доходи“, каза Сачева.

Тя припомни, че от началото на юни започва кампанията за отпускане на целеви помощи за отопление.

Сачева: ГЕРБ ще подкрепи бюджета на управляващите

„През миналия отоплителен сезон 2021/2022 целеви помощи са получили 261 хиляди лица и семейства. Изплатената сума е 136 млн. лв. За този отоплителен сезон са предвидени 181 млн. лв. и се очаква около 300 хиляди души да подадат заявления“, посочи бившият социален министър.

Според ГЕРБ броят на нуждаещите хора ще бъде по-голям. „Практиката показа, че прогнозите, с които работи правителството в оставка не са верни. Това засяга и инфлация, и цени на енергията и др.“, каза Сачева и добави, че след увеличаването на пенсиите една голяма група от хора ще отпаднат от получаването на тези помощи, но това няма да ги направи по-малко нуждаещи се.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БГНЕС