Според Иван Кашилски мярката е популистка и цели да се "изчисти" конкуренцията в секторa

Депутатите одобриха отстъпката от 25 ст. за горивата. Мярката обаче е доброволна и всеки търговец ще прецени дали да я използва. 

Иван Кашилски, председател на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива, уточни, че тепърва НАП трябва да спусне инструкции за изпълнение.

"Това изисква над нов софтуер за над 3000 лева. Ще се борави с лични данни, затова ще трябва да бъде назначен специален служител. Отстъпката ще я прилагат две бензиностанции у нас. Малките и средните няма да я прилагат. Те няма да издържат да им бъде изплатена компенсацията след 2-3 месеца", разкри той.

Според него мярката е популистка и цели да се изчисти конкуренцията в сектора. "Като дадем отстъпката, ще продаваме под себестойността, а накрая на месеца няма да имаме ДДС за внасяне", посочи Кашилски. И уточни, че отстъпката няма да се изписва на колонката, а ще се калкулира при касиера.

Повече по темата вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.