Гледайте екшън фантастиката тази неделя от 22.30 ч. по NOVA

Блокбастърът за Човекът-паяк е третият филм от поредицата на SONY, но 16-ти от кинопоредицата с героя във вселената на Marvel. След дебютът на младият актьор Том Холанд, който влезе в кино вселената на супер героите в „Първият отмъстител: Войната на героите“ е време студиото да се фокусира и върху неговите приключения и то гарнирани със свеж, забавен тон и много хумор. В него 15-годишният Питър Паркър (Том Холанд) вече е зареден с впечатления от приключенията си с Отмъстителите и се завръща у дома си, където живее с леля си Мей (Мариса Томей). Той се опитва да балансира между това да бъде обикновен ученик и супергерой под зоркия поглед на своя нов ментор Тони Старк (Робърт Дауни Джуниър).

Историята е добре позната  за аудиторията на филмите за супергерои. След ухапване с радиоактивно насекомо, Паркър открива у себе си удивителни свръхкачества. Зареден е с невероятни регенериращи способности и раните му зарастват с удивителна скорост. Притежава безкрайна физическа сила и от ръцете си изстрела поразително здрава паяжина. Естествено е желанието му да се противопостави на уличните банди и да обяви война на престъпниците. Историята е добре позната, но в  „Спайдърмен: Завръщане у дома“ Питър среща група други супергерои „Отмъстителите“, към които ще се опита да се присъедини. Някои от тях не възприемат момчето на сериозно, но други ще го провокират да покаже своите супер качества.

Появата на нов злодей - Лешояда (Майкъл Кийтън),  поставя под заплаха всичко, което е важно за Питър. Той осъзнава, че трябва да надхвърли възможностите, които му осигурява костюма на Спайдърмен и да се превърне в истински герой, ако иска да защити любимите си хора. Ще успее ли Паркър не само да защити жителите на Ню Йорк, но и да пребори злото?
В лентата режисирана от Джон Уотс са събрани плеяда звездни актьори като Робърт Дауни Джуниър, Гуинет Полтроу, Джон Фавро, Майкъл Кийтън и Зендая която влиза в ролята на приятелката на Питър Паркър.
Не пропускайте екшън фантастиката тази неделя от 22.30 ч. по NOVA