Тен Хаг се опитва даде нов облик на новия си тим

Манчестър Юнайтед постигна принципна договорка за привличането на датския полузащитник Кристиан Ериксен със свободен трансфер. Новият мениджър на „червените дяволи“ Ерик тен Хаг е направил предложение за три години към играча след впечатляващото му завръщане на терена с екипа на Брентфорд. 30-годишният футболист има устно споразумение с Юнайтед и ще финализира преминаването си на „Олд Трафорд“ след минаването на медицински прегледи.

Ериксен ще продължи с невероятното си завръщане на терена след сърдечния арест в Копенхаген, докато играеше за националния отбор на Дания на Евро 2020 и бе принуден да напусне Интер след възстановяването си поради здравния правилник на Серия А. Ериксен, който има имплантиран дефибрилатор, доказа своята форма и физическо състояние по време на престоя под наем в Брентфорд във втората половина на миналия сезон. Той изигра 11 мача за „пчеличките“, в които вкара веднъж и даде четири асистенции. Ериксен бе обект на интерес и от бившия си клуб Тотнъм, но останал впечатлен от Тен Хаг, докато тренирал с Аякс като част от завръщането си във футбола след инцидента миналото лято.

Тенисисти от Русия и Беларус ще играят на US Open, участието на Джокович е под въпрос

Тен Хаг, който пое Юнайтед в края на миналата кампания, след като се раздели с Аякс, се опитва даде нов облик на новия си тим след разочароващото му шесто място във Висшата лига в последния сезон. „Червените дяволи“ се разминаха с участие в Шампионската лига и това може да доведе до напускане на Кристиано Роналдо, след като голямата звезда на тима е изявил желание да премине в отбор, който участва в най-престижния европейски клубен турнир.

Източник: БГНЕС