Тя изрази изумление, че предложението им за лични асистенти не е гласувано да влезе в дневния ред

„Аз самата съм свидетел как в моя кабинет народен представител от отцепилите се е заявявал колко струва. Това са чували и други колеги от групата. Така че да спрат да говорят небивалици срещу нас, защото ние може да излезем с конкретни факти". Това каза в ефира на предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS Ива Митева от ИТН от кулоарите в парламента. 

По думите ѝ продължават обажданията на представители от управляващата коалиция в оставка към техни депутати. "През почивните дни усилено са им позвънявали за различни срещи по различни теми", посочи тя и допълни: „Грозно е, непочтено е, както е непочтено и поведението на тези, които се отцепиха от нас, защото това са хора, които нищо лошо не са видели, включително от лидера на тази партия”.

Митева изрази и изумление от това, че днес не е гласувано предложението на ИТН, свързано със Закона за личната помощ и личните асистенти. „То е изключително важно за хората, засяга около 4 хиляди лица. Става дума за неголяма сума –  около 35 милиона - и сме изумени от това, че хора, които застават зад силна социална политика, гласуваха против това наше предложение".

Гледайте целия разговор във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала ѝ във Vbox7.