Това научи NOVA

Избягалият шофьор от тежката катастрофа в София Георги Семерджиев е задържан в София след спецакция на Отряд „Кобра”, съобщиха за NOVA от МВР. Следователите се включиха в разследването по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ЗАДЪРЖАНЕТО ВИЖТЕ ТУК

Той е задържан на адрес, на който не е регистриран официално, в напълно безпомощно състояние, неадекватен и дрогиран, научи NOVA от източници от разследването. Не могъл да даде обяснение за катастрофата. Съдебно-токсикологична експертиза ще установява каква дрога е употребил мъжът, преди да седне зад волана във вторник.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА КАТАСТРОФАТА ВИЖТЕ ТУК

От екипите, работещи по случая, казаха още, че има данни за друго извършено от Семерджиев нарушение на пътя часове преди смъртоносната катастрофа. Все още не е сигурно дали има официално подаден сигнал за това.

Разследващите и прокуратурата отказаха да дадат повече подробности за акцията по ареста. Потвърдиха, че Семерджиев не бил "особено адекватен", но успял да даде телефонния номер на майка си, която от своя страна му намерила адвокат. Това съобщи заместник-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров.

Семерджиев е криминално проявен, заявиха работещите по случая. По-рано стана ясно, че бившият футболист има 47 акта и 49 наказателни постановления. Управлявал катастрофиралия автомобил с фалшиви номера, защото превозното средство е било спряно от движение. В колата са намерени сигнална синя лампа и стоп полицейска палка.

Братът на избягалия шофьор: Знам, че кара по-яростно (ВИДЕО)

По информация на NOVA книжката му също е фалшива. Представял документ, за който твърдял, че е издаден в Швейцария. Справка между Пътна полиция в България и органите на реда в Швейцария обаче показала, че книжката не е истинска. Официално разследващите потвърдиха само, че това все още се проверява.

Семерджиев беше обявен за общодържавно издирване и по старите дела, по които е разследван.

ВСИЧКО ЗА СМЪРТОНОСНАТА КАТАСТРОФА В СОФИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

Шофьор с 50 нарушения, карал с фалшиви номера, причинил катастрофата в София

Кола се разцепи при тежка катастрофа в София, има загинали пешеходци (ВИДЕО+СНИМКИ)

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.