Това се е случило на 11 юни

За последните 15 дни на булеварда до хотел „Хемус” в София в „Пътна полиция” са получени над 1000 клипа, заснети в часовия диапазон от 20:30 до 02:00 ч., по които водачи са санкционирани за превишена скорост. Това заяви комисар Тенчо Тенев - началник на отдел „Пътна полиция" към СДВР.

На 11 юни той е бил извикан от 7 РПУ, за да направи проба за наркотици на Георги Семерджиев. „Той се е опитал да избяга от автопатрулите. Преследвали са го, защото не е спрял на стоп палка. В крайна сметка го задържат. Наш автопартул беше извикан на място. Колегите изпробваха водача, установиха, че е употребил повече от 1 амфетамин и оставиха документите на 7 Районно. Има образувано досъдебно производство. Не мога да кажа как са процедирали колегите”, разказа Тенев.

Повдигнаха обвинение на Георги Семерджиев

„Според законите на страната той е трябвало да бъде арестуван”, категоричен беше началникът на отдел „Пътна полиция" към СДВР.

Той заяви, че тепърва предстои да се направи проверка дали книжката на Семерджиев от Швейцария е фалшива. „На този водач сме отнели швейцарското свидетелството за правоуправление същия този ден, спрели сме му автомобила от движение, отнели сме му табелите и е спрян за техническа неизправност. Де факто той няма право повече да управлява превозно средство сам не само в София, но и в страната. Тепърва се прави проверка дали книжката му от Швейцария е фалшива. Може да е отишъл там, да е изкарал курсовете и да си е взел свидетелство за правоуправление. Предстои да разберем”, каза той.

На въпрос дали е възможно след отнета книжка човек да изкара курс и да кара с испанска книжка, той отговори: „Не, тъй като свидетелството му е отнето заради контролни точки. На лицето са отнети 85 точки и няма право да управлява на територията на нашата страна. Това означава, че е карал безразсъдно и е създавал много сериозни проблеми на хората по пътищата и на полицията”.

Целия разговор гледайте във видеото.

Кола се разцепи при тежка катастрофа в София, има загинали пешеходци (ВИДЕО+СНИМКИ)

ВСИЧКО ЗА СМЪРТОНОСНАТА КАТАСТРОФА В СОФИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.