За него при проверка на пътя е установено, че е шофирал пиян и дрогиран

Днес в Софийския районен съд ще се разгледа мярката за неотклонение на доведен брат на оставения за постоянно в ареста Георги Семерджиев, обвинен за катастрофата, при която загинаха две млади жени в София, предаде репортер на БГНЕС.

Николай Огнянов беше задържан да шофира пиян и дрогиран в петък. Два дни по-рано стана и ужасяващата катастрофа на булевардите „Черни връх” и „Арсеналски”, в която главно действащо лице е доведения му брат – Семерджиев. В събота Градският съд реши, че по делото има достатъчно доказателства, за да се направи предположение, че именно Семерджиев е извършил престъпленията, в които е обвинен и има опасност да се укрие и извърши ново престъпление.

Семерджиев в съда: Не знам защо съм тук, бях отвлечен

За Огнянов, при проверка на пътя е установено, че е шофирал пиян и дрогиран. Дрегерът е отчел 2,3 промила алкохол в кръвта.

Междувременно на територията на цялата страна се провежда специализирана полицейска акция насочена срещу водачи на превозни средства под въздействие на алкохол и наркотични вещества.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.