Няма данни за броя на нападателите

Най-малко 19 души са убити през изминалата нощ при два случая на стрелба в барове в Република Южна Африка по данни на полицията. Според очевидци нападателите са стреляли по клиентите напосоки, предаде Франс прес.

Петнайсет млади хора, включително две жени, са били убити в предградието на Йоханесбург - Совето, а в Питермарицбург (зулуски регион в източната част на страната) са загинали четирима. По-рано полицията, цитирана от Асошиейтед прес, съобщи за 14 застреляни и трима ранени в Совето.

Сходният почерк на престъпленията интригува разследващите, при все че масовите стрелби не са рядкост в Южна Африка – една от страните с най-много насилие в света, подхранвано от алкохола и дейността на местните банди, посочва АФП.

Жертвите от Совето са на възраст от 19 до 35 години. Десетина ранени са били откарани в болница, а трима от тях са починали малко след това според представителката на местната полиция Нонланла Кубека.

Няма данни за броя на нападателите. Случаят се разследва.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БТА