Той потвърди, че БСП ще предложи досегашните си министри отново да заемат постовете си

Искаме диверсификация на доставките на газ, трябва да се преговаря с всички. Искаме нотите за изгонване на руските дипломати да бъдат отменени. В момента добре е за България да няма избори и да стъпим на добра управленска основа. Това коментира за "Твоят ден" по NOVA NEWS Иван Ченчев от БСП.

Според него не бива в преговорите за нов кабинет да се поставят разделителни линии, които да тласнат България към нови избори в условия на големи кризи. "Склонни сме да преговаряме за бъдещето на България с точно разписани мерки. Важно е да не се влезе без бюджет в следващата година, както беше с тази", сподели той.

По думите му ясно и точно БСП е казала, че с ГЕРБ и ДПС не може да се преговаря. "Преговорите ще започнат с нашите коалиционни партньори, както преди. Имаме управленска програма с конкретни срокове, ще стъпим на нея. Всички партии от четворната коалиция са удовлетворени от нея. Нуждаем се от стабилно бъдеще, макар и краткосрочно. Имаме хоризонт за разговори и управление", смята Ченчев. И потвърди, че БСП ще предложи досегашните си министри отново да заемат постовете си.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.