По думите му ръководството на БСП е разпоредило на членовете да отменят отпуските си, защото НС ще заседава до 15 август

Преди час чух слух от БСП, че ръководството им е разпоредило да отменят отпуските си, защото НС ще се разпусне след 15 август. БСП може би планират умишлено да забавят мандата с цел да си изберат по-подходяща дата за избори през октомври. Вчера разбрах, че "Булгаргаз" е купувал газ от "Винтерсхал" - посредник на "Газпром". Това коментира за "Твоят ден" по NOVA NEWS Делян Добрев от ГЕРБ.

Според него идните дни НС няма да разисква най-важните теми. "Ние сме в залата и участваме в разискванията и гласуванията, но няма да съдействаме да има кворум. Забавянето на Плана за възстановяване беше заради вкарване на два лобистки проекта - за батерии и геотермална енергия. От тези неща българската енергетика няма нужда, но се направи, за да се вземат комисиони", смята той. И допълва, че ГЕРБ е оставила План за възстановяване, готов на 99%.

"Не разбирам защо БСП да не направят правителство, ПП продължават да купуват руски петрол въпреки че твърдят, че не искат руски газ. Всички газови договори работят така че трябва да платим всичко по договора, нищо, че не сме получили количествата", сподели Добрев. 

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.