Шеф-готвачът излиза на свобода предсрочно

Шеф-готвачът Андре Токев излезе от затвора. Той беше предсрочно освободен с решение на Софийския апелативен съд. Токев беше осъден на 7 месеца затвор за шофиране в нетрезво състояние.

Малко повече от месец преди да излежи наказанието си, готвачът поиска да бъде пуснат на свобода. Според магистратите с поведението си в затвора осъденият е доказал, че се е поправил и е полезен на обществото. Освен това, той вече е изтърпял повече от половината от наложеното му наказание.

Освобождават предсрочно шеф Андре Токев (ВИДЕО+СНИМКИ)

По-малко от два часа след окончателното решение на съда, автомобил на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” пристигна в Казичене, за да вземе Андре Токев и да го отведе в Софийския затвор. Причината – такава е процедурата до окончателно освобождаване. Докато от администрацията подготвяха документите на шеф-готвача, навън го очакваха негови роднини.

В ранния следобед той излезе на свобода. „Просто нямам думи! Оставете ме да се насладя”, каза Токев на излизане.

Как се стигна до тук – на 30 октомври миналата година Токев беше засечен да кара по джанти на Околовръстния път в София. Дрегерът показа 1,9 промила, а кръвната проба – 1,7.

След споразумение с прокуратурата, готвачът беше осъден ефективно. В затвора е бил посетен и ресорния заместник- министър. „Два пъти съм бил на посещение в Казичене, и двата пъти по случайност се видях с Токев. Мога да ви кажа лични впечатления - изглеждаше на човек, който осъзнава какво е направил. При второто ми посещение той работеше, което беше подобрило микроклимата в общежитието, защото всички бяха доволни от това как готви”, признава Емил Дечев.

С излизането на свобода Андре Токев има право отново да шофира.

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.