Необичайните колекции създава френската дизайнерка Марин Сер

Това, което е боклук за едни, може да се окаже съкровище за други. Следващият път, когато изхвърлите кухненската си кърпа, например, знайте, че тя може да се озове на модния подиум. Ако това се случи, то вероятно ще е благодарение на френската дизайнерка Марин Сер. С нея ни среща поредният епизод на предаването „Евромакс” на „Дойче веле”.

Екранни героини, осъзнали силата на червената рокля (ГАЛЕРИЯ)

Сер използва дрехи и платове втора ръка и ги превръща в произведения на изкуството на висшата мода. Тази нейна концепция вече я е направила световна знаменитост.

Тоалетите в новата ѝ колекция са направени от стари кърпи и шалове. Повтарящият се мотив в полумесецът, който дизайнерката е превърнала и в лого на марката си.

Сер получава доставки на изхвърлени платове в студиото си в Париж два пъти седмично. Служителите ги преглеждат внимателно, сортират ги по цветове и ги перат, преди дизайнерката да реши какво да прави с тях.

Сред най-известните ѝ клиенти са Бионсе, Адел и Кайли Дженър. А дъщерята на Мадона – Лурдес, дефилира с нейни модели.

Още за работата на Марин Сер гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.