Депутатът подчерта, че евентуалният следващ парламент няма да е по-прост от гледна точка на възможности да се състави управление

Не мога да изчислявам шансове, мога да ви кажа, че страната трябва да има управление. Това заяви съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов в парламента, часове преди разговорите с БСП за съставяне на правителство в рамките на третия мандат, предаде БГНЕС.

Според Иванов по-големи са рисковете от избори в момент, в който държавата трябва да се подготвя за предстоящата тежка зима. Депутатът подчерта, че евентуалният следващ парламент няма да е по-прост от гледна точка на възможности да се състави управление.

Борисов: Рашков иска да е КПКОНПИ, за да пази откраднатите пари

“По-разумно според нас е да се състави правителство”, посочи Христо Иванов.

Той коментира дали е възможно четворната коалиция да се събере отново.

„Има възможности за това, въпрос на добра воля и на професионализъм”, каза той.

“Въпросът за структура и състав на Министерски съвет ще се обсъжда след излъчване на кандидат на премиер от „Продължаваме Промяната”, каза още Иванов.

„Обсъждаме всички възможни алтернативи. Ако ПП преценят да излъчат за премиер Асен Василев това за нас няма да е нито новина, нито някакъв въпрос на етапа на първия мандат, говорим за тяхната номинация, ние сме преговаряли и говорили с тях, няма тема за нас”, добави Иванов. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.