Германецът Оскар Оте също отказа участие в турнира

Шампионът на Уимбълдън Новак Джокович, чийто отказ да се ваксинира срещу коронавирус не му позволява да влиза на територията на Канада, официално се оттегли от участие на Мастърса на твърди кортове в Монреал, съобщиха организаторите на надпреварата от сериите АТП 1000. предаде БГНЕС.

Неваксинираният статут на сърбина направи малко вероятно включването му на престижния турнир, като шансовете му да участва и на "Ю Ес Оупън", който започва в края на август, също изглеждат по-скоро илюзорни, тъй като САЩ изисква задължителна ваксинация за всички посетители на страната, които нямат американско гражданство.

Джокович се готви да играе на US Open въпреки забраната

„Ситуацията е ясна – или Канада ще промени правилата по отношение на ваксинацията, или той (Новак Джокович) ще трябва да запретне ръкави и да получи ваксината. Въпреки това, не считам тези два сценария за вероятни“, каза турнирният директор на Мастърса в Канада Юджийн Лапиер. Германецът Оскар Оте също отказа участие в турнира, който започва в понеделник, а в основната схема на съревнованието ще влязат Бенжамен Бонзи от Франция и финалистът от Уимбълдън Ник Кирьос, добавиха от Тенис Канада.

Джокович спечели седма титла на турнира „Уимбълдън” (ВИДЕО+СНИМКИ)

В добавка, трикратният шампион от Шлема Анди Мъри получи „уайлд кард“ заедно с белгиеца Давид Гофен и местните тенисисти Вашек Поспишил и Алексис Галарно. Британецът Мъри, бивш номер 1 и победител в турнира от 2009, 2010 и 2015 години, се изкачи в световната ранглиста от 134-о до 50-о място този сезон. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.