Такова мнение изрази бившият министър по иновациите и растежа Даниел Лорер в студиото на “Събуди се”

Служебното правителство е поставило рекорд за възбуждане на гражданско недоволство. Такова мнение изрази бившият министър по иновациите и растежа Даниел Лорер в студиото на “Събуди се”. 

Радев: Където пиарът е бил повече от работата, наследството винаги е тежко

“Гледам с недоумение, така както гледат и българските граждани. Само три дни след като пое властта, служебното правителство постави рекорд за възбуждане на гражданско недоволство. Вече има протести срещу възобновяване на договорните отношения с “Газпром”. За 6 месеца управление на коалицията, начело с ПП, българското общество свикна на прозрачност и разбра, че диверсификация от руски газ е възможна”, каза Лорер.

Според него създаването на кризисния щаб за газа е излишно. “Необходимо е чрез пазарни механизми да се търсят решения на газовата криза, а не да се създава чувство, че има недостиг, какъвто няма. Просто трябва да се работи концентрирано тези 7 танкера да бъдат вкарани в нашата мрежа”, каза Лорер и подчерта, че интерконектора с Гърция не бива да се спира.

Борисов: Контрабандата в момента е страховита

Бившият министър по иновациите и растежа призова правителството на Гълъб Донев “да не се причислява към тези, които не искат диверсификация”. 

“Ние показахме много ясно как България може да се управлява по един открит начин, качествено по-различно от това, което бяхме свикнали с ГЕРБ за 12 години”, така Лорер отговори на думите на президента, с които той сравни резултатите на ПП с тези на ГЕРБ и припомни похвалите на световните лидери към управлението на кабинета “Петков”.

Паскалев: Срам ме е от поведението на ръководството на БСП към нейните кадри и към президента

“Следващите два месеца на това служебното правителство на Румен Радев ще бъдат ясна илюстрация за това как президентът иска да ръководи страната”, смята Лорер. “Първите 3 дни от тяхното управление повдигат огромна въпросителна за това какви са истинските им цели за този период”, допълни той в отговор на въпрос защо има разрив между ПП и Румен Радев. 

Рокадите в ръководството на НАП и Агенция “Митници” Лорер коментира, че са в опит за контрол върху паричните потоци. 

Той изрази притеснение, че служебното правителство може да забави няколко стратегически инициативи, които са важни за България. За пример той даде интерконектора с Гърция, газовите доставки и Планът за възстановяване и устойчивост.  “По отношение на нашата работа - нямам съмнение”, категоричен бе той. 

Свиленски за служебния кабинет: Започват с чистки и реваншизъм срещу членове на БСП

Ще се яви ли “Продължаваме Промяната” на изборите в коалиция с “Демократична България”, предстои да бъде решено на Национален съвет на ПП, потвърди Лорер.

Като грешка на коалицията в 47-ия парламент той отчете, че не са успяли да представят всичките си идеи пред обществото. “Много пъти ние бързахме да свършим неща, без да сме сигурни, че имаме широка обществена разбираемост защо това трябва да се случи в този момент”, обясни Лорер.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.