Те кацнаха на летище Горна Оряховица

Румъния изпрати хеликоптери за пострадалите при тежката катастрофа, станала в малките часове на денонощието на пътя Велико Търново - Русе. Те кацнаха около 15 часа в събота на летище Горна Оряховица като на борда им се намираха румънски медицински екипи.

Румънските граждани бяха извозени с вертолетите. "Травмите са тежки, но пациентите бяха стабилни. Смятам, че ние можехме да завършим лечението им в нашата болница. Но консулът на Република Румъния ни информира, че такъв е техният протокол за спешна помощ - щом има пострадали граждани в чужбина, те имат ресурса и възможностите да си ги извозят за долекуване в техни болници", съобщи д-р Попов от Великотърновската болница. По негова информация малко преди  16 часа два от хеликоптерите вече са кацнали в болница в Букурещ.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Припомняме, че катастрофата, при която автобусът с румънска регистрация се удари в спрения на аварийна площадка лек автомобил и след това в дърво, стана в участъка между селата Куцина и Поликраище.

Тежка катастрофа между автобус и лека кола край Велико Търново, има загинали (СНИМКИ)

Трима от пътувалите в автобуса загинаха, а четвърти издъхна по-късно в болницата. Осем души бяха ранени и откарани във Великотърновската болница. Тримата пътници в лекия автомобил останаха невредими.

От Агенцията по безопасност на движението по пътищата съобщиха, че инспектират мястото на инцидента, а според първоначалния оглед има недостатъци в пътната инфраструктура и необезопасени обекти в крайпътното пространство.

В хода на следствието предстои да се установят причините за възникване на тежкото произшествие, както и скоростта на движение на автобуса. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.