Той победи британеца Камерън Нори със 7-5, 6-0

Световният номер 1 Даниил Медведев сложи край на дългата си суша без титли, след като победи британеца Камерън Нори със 7-5, 6-0 във финала на турнира от сериите АТП 250 в Лос Кабос, Мексико. За руснака това бе първа титла за годината, като той бе в серия от пет поредни загубени финала след триумфа си над Новак Джокович на Откритото първенство на САЩ миналото лято.

Даниил Медведев се класира за финала на турнира по тенис за мъже в Лос Кабос (ВИДЕО)

В първия сет двамата си размениха по един пробив за равенство 5-5, след което Медведев влезе в серия от осем поредни гейма, за да затвори мача след час и 23 минути игра. По този начин лидерът в ранглистата, който не загуби нито един сет тази седмица, стигна до 14-та титла в кариерата си.

"Не беше лесно, Кам е невероятен играч, беше много напрегнат мач. Когато играеш срещу него, трябва да се бориш за всяка точка", сподели Медведев след успеха, който му донесе 250 точки и го изкачи до пето място в надпреварата за Финалите на АТП в Торино.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС, Видео: Reuters