Това каза бившият депутат от "Има такъв народ"

България трябва да търси балансирано и практично решение по отношение на доставките на газ, тъй като Европа продължава да е зависима от руското синьо гориво. Такова мнение изрази в „Здравей, България” Станислав Балабанов от „Има такъв народ”.

„Търпяхме достатъчно лъжите на Кирил Петков, който се опитваше да говори как щяхме да потребяваме четири пъти по-евтин газ, а „Булгаргаз” иска, в следващите дни ще стане ясно, с 60% увеличение на газа”, каза бившият депутат. Балабанов допълни, че не знае как такава безпрецедентна цена би се отразила на българския потребител през зимата. 

Ивайло Мирчев: На България е нужен общ политически субект

На въпроса дали страната ни трябва да поднови доставките от „Газпром”, той отговори: „Каквато и газ да идва в България, няма какво да се лъжем, тя е руска. Тук въпросът е на каква цена идва в България”. По думите на бившия народен представител подобен балансиран подход имат и Германия, и Гърция, и Италия. Той вероятно включва и "Газпром", подчерта Балабанов.

Александър Николов, който беше енергиен министър от „Има такъв народ” не е имал възможността да си свърши работата заради Асен Василев, твърди Станислав Балабанов. По думите му Николов многократно е твърдял, че страната ни може да намери баланс по отношение на газовите доставки, но тогавашният вицепремиер отказвал.

Напрежение между сегашни и предишни управляващи заради газовите доставки

Балабанов коментира и предстоящите избори. „С ГЕРБ, ДПС и „Възраждане” няма да участваме в коалиция, категоричен беше той. По думите му това, което от ИТН не искат, е кабинет с двама души, визирайки Кирил Петков и Асен Василев. „Тези двамата в никакъв случай повече не трябва да се сдобиват с власт, защото в момента българското общество плаща цената на техните глупости”, смята бившият депутат от редиците на „Има такъв народ”. Той обаче подчерта, че в "Продължаваме Промяната" има нормални и адекватни хора.

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.