Сред любимите образи на твореца са и журналисти от NOVA

Ангел Хубенов рисува с пръсти портрети на своя смартфон. Рисунките му стават все по-популярни  в мрежата. А сред любимите му образи са и журналисти от NOVA. Срещата ни с Ангел Хубенов започва с предизвикателство. Да нарисува предмет по свой избор - с пръсти на телефона.

„С пръста оформям контура на бъдещата круша, надявам се да стане. Избирам си цвят, който да положа отгоре, след това слагам сенки", разказва той.

След точно три минути рисунката е завършена. “Това е една бърза рисунка, ако започна портрет ще ми отнеме доста време”.

Ангел работи като учител в Асеновград. В училище забранил на децата да играят на телефоните си. И им показал приложение, на което да рисуват в междучасията. „И така, показвайки, аз се запалих. Преди 3-4 години открих тези големи възможности на телефона”.

Рисува предимно популярни личности - в политиката, в шоу бизнеса, във футбола, в музиката. И в журналистиката. “Някой, който те грабва с лицето си, с характерността си, с излъчването, това ме насочва към съответния човек”, твърди Ангел.

Казва, че един от най-трудните портрети е бил този на Николай Василковски. “Гледам от снимката, връщам се на приложението, оформям, пак на снимката да запомня някои детайли, пак се връщам. Отне ми един ден с прекъсвания”.

За последните три години е нарисувал над 1200 портрета. “На телефона трябва повече да бързам, да се концентрирам върху този малък дисплей”.

Портретите обаче не се продават. „Аз подарявам портрети . Емоцията е важна”.

Ангел рисува и по стените на училището, в което работи. Обликът на класните стаи също се дължи на него. Добавя, че за учениците си е готов на всичко. И затова всеки час при него завършва с изпълнено желание.

„Няма ден, в който децата да не сядат до мен, да ми носят лист хартия и да не ми казват - господине, нарисувайте ми принцеси - за момичета, коли - за момчетата”, споделя той.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.