Опожаряването на входната врата бе извършено от певеца Ламбе Алабаковски

Македонският портал "Трибуна" разпространи видео от подпалването на Българския културен клуб "Иван Михайлов" в Битоля, предаде БГНЕС.

Ламбе Алабаковски е пуснат на свобода

Опожаряването на входната врата бе извършено от певеца Ламбе Алабаковски в ранните часове на 4-ти юни. От кадрите ясно се вижда как Алабаковски пристига с велосипед и след това изсипва запалителна течност пред входа на клуба.

От видеото става ясно, че самият той е леко пострадал при опожаряването. Няколко дни след извършването на престъплението той се предаде на полицията в града, където неговият брат работи на ръководна длъжност. Ламбе Алабаковски бе задържан само за няколко дни и след това бе пуснат на свобода. По време на антиевропейските протести в края на месец юни той бе сред "водещите звезди". По време на един от протестите той се качи на сцената и подпали договорите с България и Гърция.

Съдът остави под домашен арест Ламбе Алабаковски заради палежа на българския културен клуб

За разлика от извършилия престъплението Алабаковски, ръководителите на Българския културен клуб "Иван Михайлов" си спечелиха нови главоболия, след като сами отстраниха щетите: В края на миналата седмица Комисията за предотвратяване и защита от дискриминация направи обиск на клуба. В писмото си от Комисията дори заплашиха ръководството му, че ще извърши преглед на документацията и на помещенията и че ще прибере копия от документи.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС