Позволено е използването на всички видове аналогови и дигитални фотоапарати

Египетското правителство издаде указ, с който разрешава любителската некомерсиална фотография на публични места, но при спазване на определени условия, съобщи БТА, цитирайки в. “Ал Ахрам”.

Според новите разпоредби египетските граждани, пребиваващите в Египет чужденци и туристите вече могат да правят снимки на обществени места, без да заплащат такса и без да имат специално разрешение. Позволено е използването на всички видове аналогови и дигитални фотоапарати, персонални видеокамери и стативи. Оборудване, което би блокирало обществените пътища като професионална фотографска техника, отражателни чадъри и изкуствено външно осветление могат да се използват само със специално разрешение.

Остава забранено снимането на сгради, недвижими имоти и съоръжения на министерствата на отбраната, на военното производство и на вътрешната работа, съдебни институции и други държавни учреждения.

Забранено е и публикуването на фотографии, които могат да уронят имиджа на страната, да обидят гражданите й и да нарушат обществения морал. Не е разрешено снимането на деца и снимането и публикуването на фотографии на египетски граждани без писменото им съгласие.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА