В района горят три огнища

Възрастен мъж почина, докато опитва да помогне на пожарникарите да загасят огнище до вилната зона в „Росенец” край Бургас. В района горят три огнища.

70-годишният мъж е жител на вилна зона „Росенец”. Докато е помагал на пожарникарите да загасят огъня, той е паднал. Усилията на пожарникарите да го спасят не се увенчали с успех.

Друг пожар гори в средецкото село Белила. Три екипа на място се опитват да загасят запалили се сухи треви и растителност.

Дюните в Несебър отново горят (ВИДЕО+СНИМКИ)

Дюните в несебърския квартал „Черно море" днес отново горяха. Пламъците достигнаха на метри от крайните къщи в квартал „Черно море”. На място с огнената стихия се бореха екипи на пожарната, на Общината, горски служители. В овладяването на огъня се включиха и доброволци.

„Всичко гори - и зелена, и суха тревна площ. Обсегът е много голям. Вкараха и трактор, който трябва да отцепи района”, разказа по-рано днес Мартин Георгиев, който е един от доброволците.

Основна причина за пожарите е човешка небрежност, която е подпомогната от изключително високите температури и бурния вятър, който бушува в последните два дни на територията на Бургаска област.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.