Един човек е загинал, петима други са ранени

Няколко силни експлозии разтърсиха анексирания от Русия Кримски полуостров. Свидетели разказват, че около 15:30 местно време се чули най-малко 12 взрива с различна сила. Те дошли от района на базата на руските военновъздушни сили Новофьодоровка. От там се издига гъст черен дим.

От Руското министерство на отбраната съобщиха, че е имало детонация на няколко авиационни боеприпаса, а не украинска атака. Един човек е загинал, петима души са ранени. Обявена е и евакуация на жителите на близкия град Саки.

В базата е разположено едно от ключовите за руската авиация военни летища. По някои данни, там се намират 43 изтребителя, предимно Су-30, СУ-33 и бомбардировачи Су-24М.

 

Източник: Ройтерс

„Твърде рано е да се говори за причините за този инцидент. Следователи ще ги установят. Взехме мерки за обезопасяване на периметъра. Това са огради, полицейски коли по пътищата и патрули, които оформят 5-километров периметър, който да предотврати това местни граждани да пострадат. Министерството на извънредните ситуации наблюдава за възможни пожари. Летели са отломки”, заяви Сергей Аксьонов - губернатор на Крим, назначен от Русия.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.