Колата, в която са пътували, се е преобърнала и запалила

Майка и детето ѝ загинаха при тежка катастрофа на магистрала „Тракия”. Инцидентът е станал на 101-ия км в посока София, научи NOVA. Колата, в която са пътували, се е преобърнала и се е запалила. Вътре е бил и съпругът на жената, който е успял да излезе. Той е откаран в болница с множество наранямания. Взета му е проба за алкохол. Самоличността на семейството е установена. Мъжът е на 52 години, жената - на 46, а детето - на 12. И тримата са турски граждани. По първоначална информация колата е с немска регистрация.

Към мястото веднага са бил изпратени екипи на полицията, пожарната и линейка. Колата е в нива край пътя, движението не е затруднено.  Според органите на реда най-вероятно шофьорът е заспал по време на движение.

Снимка: Благой Бекриев, NOVA

Окръжна прокуратура-Пазарджик наблюдава образуваното досъдебно производство по случая. След огледа на местопроизшествието и разпита на свидетели предстои да се назначат експертизи за установяване на причината за  катастрофата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.