Според сръбския президент срещата с косовската делегация в Брюксел на 18 август няма да бъде успешна

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че косовското ръководство планира да атакува северната част на населената със сърби страна. В отговор на въпроси на журналисти в Белград Вучич заяви: "Лъжа е, че Белград иска да нападне Косово. Прищина наистина иска да атакува северната част на Косово", предаде Анадолската агенция.

Твърдейки, че Прищина използва ситуацията в Украйна, за да се бори срещу Сърбия, Вучич отбеляза, че администрацията в Прищина планира да атакува регионите, в които живеят сърби в северната част на страната.

Вучич разговаря със Столтенберг за напрежението в Косово

Коментирайки изявлението на косовския премиер Албин Курти, че Белград води агресивна политика с обвинения, че може да провокира конфликт, Вучич каза, че "подобни лъжи се разпространяват в световните медии от дни".

Според сръбския президент срещата с косовската делегация в Брюксел на 18 август няма да бъде успешна. Вучич съобщи също, че запасите от природен газ в страната са достигнали най-високото си ниво в историята, като посочи, че в Сърбия се съхраняват 264 милиона кубични метра природен газ, а в Унгария - 201 милиона кубични метра.

Подчертавайки, че резервите са запазени само за нуждите на Сърбия, Вучич заяви: "Сигурен съм, че сръбските граждани ще имат зима, която ще бъде с един градус по-малко студена, отколкото очакваме".

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС