Двадесет и осем годишният Лафайет Шон Уейли е пледирал виновен в опит за грабеж

Втори мъж, обвинен в насилствено нападение над служител на американската певица Лейди Гага, с цел да отвлече кучетата на звездата, беше осъден на шест години затвор в Лос Анджелис, предаде Франс прес.

Двадесет и осем годишният Лафайет Шон Уейли е пледирал виновен в опит за грабеж, признавайки, че е бил част от групата, която стреля по Райън Фишър, докато той разхождаше трите френски булдога на изпълнителката на "Poker Face" в Холивуд през февруари 2021 г. 

Кадри от камери за видеонаблюдение показват как двама мъже излизат от кола близо до служителя на певеца, след което го прострелват в гърдите.

Нападателите след това грабват две от кучетата - Коджи и Густав, и побягват, оставяйки кървящия Райън Фишър на земята. Третото куче, Мис Ейша, успява да избяга, но после се връща и се сгушва до човека, който има грижата да я разхожда.   

Арестуваха петима за отвличането на кучетата на Лейди Гага

Лейди Гага, известна с хитовете си "Just Dance" или "Bad Romance", предложи награда от 500 000 долара за връщането на скъпоценните й френски булдози, припомня агенцията.

Кучетата бяха върнати от жена, която твърдеше, че ги е намерила вързани за стълб и впоследствие беше арестувана. Според полицията тя е имала връзка с бащата на един от нападателите и е била натоварена да вземе наградата вместо тях.

Присъдата на Уейли идва седмица след тази на неговия съучастник - 20-годишния Джейлин Кийшоун Уайт, който получи четири години затвор, и след втория арест на 19-годишния Джеймс Хауърд Джаксън.

Откраднаха две от кучетата на Лейди Гага (СНИМКИ+ВИДЕО)

Джаксън, който е заподозрян, че е стрелял по Райън Фишър, беше освободен на 6 април поради административна грешка.

Случаят илюстрира популярността на тези кучета сред звездите...и престъпниците, за които малкият им размер и висока цена ги превръщат в основни мишени за препродажба на черния пазар.

Лейди Гага е особено привързана към своите кучета, които често я придружават на публични събития. Поп звездата редовно публикува техни снимки в социалните мрежи.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.