Двойката носела баланс и хармония, твърдят експерти

От няколко  седмици текат спорове какво свърши и какво не последното Народно събрание. Можеше ли да направи повече или не? Отстъпвайки от чисто политическите пристрастия,  статистиката показва, че не един и двама са народните избраници, които не са изрекли и една дума в пленарната зала. Нели Тодорова обобщи колко са депутатите, заложили на принципа „Мълчанието е злато”. Те са общо единадесет народни представители - най-много от тях са били от ПГ на "Има такъв народ".

Най-многословен е бил депутатът от ИТН Любомир Каримански. Изказванията му от парламентарната трибуна са продължили повече от 17 часа. Той е следван от председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Журналисти: Служебният кабинет е участник в предизборната кампания

В България газът от няколко месеца е под въпрос. И не организирането на предстоящите избори, а решаването на проблема със синьото гориво,  оказва се, е задача номер едно на служебния кабинет. Правителството под номер 100 носи със себе си положителна енергия, казва нумерологията. Тежестта на числата анализираме с Радостина Станева. „Числото 100 е доста добро число и има потенциал за ново начало. Това, което виждам като проблем, е, че то се случва по време на служебно правителство и то не може да изпълни като потенциал, който стотицата всъщност дава”, смята нумероложката.

„Изборите ще се случат на 2-ро число, а 101 – също става двойка. Две е хубаво число от гледна точка на това, че носи хармония, носи баланс, елегантно е. Проблемът е, че е по-пасивно число, по-свързано с женската енергия, която е по-скоро приемаща, отколкото активна и инициираща и съответно при една коалиция би могло да се изисква повече компромисност, но пък може да се очаква и повече пасивност и нерешителност”, анализира Радостина Станева. По думите й би било добре да има повече жени в управлението, за да може да се получава по-добре разбирателството между коалицията и коалиционните партньори.

ICGB: Всички основни дейности по изграждането на интерконектора са приключени

Под въпрос е  дали правителството под номер 100 и 101 ще се похвалят със завършването на газовата връзка с Гърция. По нея трябва да дойде евтиния азерски газ. „Към настоящия момент всички основни строителни дейности по реализация на проекта са завършени. Към днешна дата всички 182 км и прилежащите съоръжения са запълнени с природен газ при налягане 40 бара”, пише в позиция на ICGB – компанията, която развива проекта за газовата връзка между Гърция и България. Не стана ясно защо новата власт не видя газа в тръбите, а междувременно синьото гориво поскъпна с 60 процента. Настоящи, бивши и по-бивши във властта си прехвърляха отговорността кой е виновен за газовата криза и опция ли е „Газпром” или не. А вече разпуснатият  47-и парламент, оказва се, е дошъл със заявка за промяна, не само според политиците.

Повече вижте във видеата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.