Той пристигна в болницата в Стара Загора, където са настанени пострадалите

Служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев пристигна в болницата в Стара Загора, където са настанени пострадалите при тежката катастрофа на АМ „Тракия". Там са настанени 9 деца и двама възрастни. Меджидиев съобщи какво е тяхното състояние. 

СНИМКИ ОТ РАЙОНА НА ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

„Едното дете е в по-критично състояние. В момента се извършват реанимационни мероприятия, но е хемодинамично, стабилно като показатели. Тази нощ ще се наблюдава и ще се извърши кръвопреливане. Имаме екипи с консултанти в София, ако се наложи утре то да бъде транспортирано”, заяви той. Детето е на 11 години и е с 3 фрактури на таза и на бедрото.

Сръбски автобус с деца катастрофира на „Тракия”, има много ранени (ВИДЕО+СНИМКИ)

„В съзнание е, сега поговорих с него. Не мога да кажа, че има 100-процентова опасност за живота му, но състоянието му е критично”, добави Меджидиев.

По думите му още едно дете е настанено в интензивно отделение за наблюдение.

„Останалите деца са в сравнително добро състояние и са контактни. Те са на възраст между 9 и 15 години. Повечето са с разкъсно-контузни рани”, съобщи още служебният здравен министър.

Снимка: Георги Манев, NOVA

В тежко състояние е шофьорът на автобуса. Наложила се е ампутация на единия му крак.

Част от децата, пострадали при тежката катастрофа, вече са изписани. Те са транспортирани до хотел в града.

Жена, пътувала в автобуса, с разказ за минутите преди катастрофата на „Тракия” (ВИДЕО)

Припомняме, че в неделя вечерта автобус със сръбска регистрация, превозващ деца, катастрофира на АМ „Тракия”. Пострадаха 17 деца. Инцидентът е станал между 217 и 218 км в посока София. Автобусът се е обърнал на една страна в канавката, като десетки метри от мокрия банкет са изровени.

ВСИЧКО ЗА КАТАСТРОФАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.