Това се случило на един от най-натоварените булеварди във Видин

Зрелищна катастрофа на един от най-натоварените булеварди във Видин. 19-годишен се вряза с автомобила си в мантинела, минути след като регистрира колата си в КАТ.

Катастрофата се случва на булевард „Панония“ около 16 часа. Зад волана бил 19-годишен младеж.

„Установено е, че 19-годишен водач се е движил видимо с много висока скорост. Авто-техническата експертиза ще уточни точно каква е. Изгубил е контрол над управляваното от него МПС, навлязъл е в насрещното пътно платно и е ударил насреща движещия се автомобил”, заяви Райна Петрова от Районна прокуратура-Видин.

Блъснаха патрулка докато отцепва движението при Казанлък

Двама души са пострадали. 16-годишната спътничка на младежа, която е пътувала на задната седалка на автомобила, е със счупена ключица. Пострадала е и жената, в чиято кола се блъска нарушителят. Тя е със счупено ребро. 

„Изпробван е и за алкохол, и за наркотици. Няма наличие на такива. 30 минути преди пътно-транспортното произшествие е регистрирал автомобила на свое име в сектор „Пътна полиция” във Видин”, съобщи още Райна Петрова.

Според свидетели на инцидента младежът е карал с много висока скорост. „Много често по този булевард се кара с висока скорост. За да се спре това трябва да се сложат камери”, коментира Владимир Василев, който е свидетел на случилото се.

19-годишния е с шофьорска книжка от година и половина, която е получена в Германия. Ако бъде осъден, той може да получи до три години лишаване от свобода или пробация, както и лишаване от шофьорска книжка.  

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.