"Трите политически формации – ПП, ДБ и БСП, няма да имат повече от 100 депутати заедно в новия парламент", подчерта той

Трите политически формации – ПП, ДБ и БСП, няма да имат повече от 100 депутати заедно в новия парламент. Ако ПП искат да подкрепят ГЕРБ трябва сами да дойдат за разговори. Това мнение изрази в ефира на „Здравей, България” Тома Биков от ГЕРБ в отговор на въпрос кого вижда като партньор партията  му след изборите.

„Не знам защо говорят тези смешни неща, че се борят за 121 депутати. Затова ние не броим депутатите. Нашата цел сме я обявили още преди два месеца. Ние и тогава, и сега, и след изборите ще кажем едно и също – България в тази сложна и тежка ситуация има нужда от антикризисно управление, от проевропейско управление, стабилизация на политическата система и излъчване на правителство в рамките на 48-ото НС. От партиите, които се чувстват проевропейски”, подчерта той.

ПП и ДБ няма да се явят заедно на изборите

По думите му, ако ПП се смятат за проевропейска формация би трябвало поне да са склонни поне на разговори. „Иначе ние нямаме абсолютно никакво желание да управляване заедно с ПП. Смятам, че разговор трябва да се води с всеки, включително с партии – едни ще са в опозиция, други ще са в управлението, но политическият диалог трябва да бъде възстановен в неговия нормален вид”.

„Имаме достатъчно варианти за премиер и на този етап не бива да изключваме нито един от тях. Г-н Борисов е бил вече три пъти премиер и естествено той би трябвало да бъде в „късата листа”, категоричен е Биков.

Гюров: За всички е ясно, че ПП и ДБ ще управляват заедно в един бъдещ парламент

Той коментира и изтичането на крайния срок на офертата за закупуване на втечнен газ. „България трябва да има газ за зимните месеци. Всяка възможност би трябвало да се използва. Въпросът е доколко това е възможно? Според мен има проблем”.

По отношение на назначаването на Деница Златева за шеф на „Булгаргаз” той беше категоричен, че първо трябва да се види какви действия ще предприеме тя.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.