Политикът за скандала по време на жребия за бюлетините

„Битка на ВМРО от много години е да ограничим влиянието на Република Турция в българската вътрешна политика. Виждаме, че във всички секции там се гласува под строй за определена политическа партия, и то с участието на турската държава и турските служби”. Това коментира Юлиян Ангелов от ВМРО, главен секретар на партията и председател на предизборния щаб, в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Политикът допълни, че от тяхната пария многократно са предоставяли видеоматериали от секциите в Турция.

„На всички избори ние изпращаме в секциите наблюдатели от ВМРО, които да контролират. Има хиляди кадри, хиляди сигнали, които сме подавали до всички институции в България за това, което се случва. Виждаме в Република Турция как едни хора попълват декларациите на тези наши изселници, които са от България, и те гласуват под строй за определена партия. Затова предложихме всеки един български гражданин собственоръчно да попълва декларацията вътре пред членовете на секционната комисия, за да няма контролиран вот.", заяви Ангелов.

Ангелов припомни, че миналата година ВМРО са направили няколко протеста пред ЦИК за гласовете в Турция, за декларациите и за фалшификациите на изборите там.

„ЦИК по никакъв начин не реагира. Не чуха нашето мнение. Затова аз взех лично отношение, когато се теглеха номерата на бюлетините, за да покажа моята гражданска позиция, позицията на ВМРО и на 90% от българите”, каза политикът.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.