Арестуваните са баща и син

Оставиха в ареста двамата задържани за убийството във врачанското село Търнак. На 6 септември около 21 часа баща и син умъртвиха 47-годишен местен жител, който е брат на по-възрастния извършител и чичо на по-младия.

В петък Врачанският окръжен съд гледа мярката им за неотклонение „задържане под стража“ и постанови те да останат в ареста. По делото е установено, че двамата като съизвършители чрез нанасяне на удари по главата, умишлено са умъртвили роднината си.

Оставиха в ареста обвинения в двойното убийство в Нова Загора

От материалите по делото е видно наличието на първата предпоставка за вземането на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, а именно тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода.

Налице е и следващата, изискуема от закона предпоставка - обосновано подозрение за съпричастност на обвиняемите към деянието. В досъдебното производство, за твърде краткия период от образуването му до настоящия момент, са събрани достатъчно по обем и тежест доказателствени източници, свързващи обвиняемите лица с инкриминираното деяние.

Обвиненият за убийството на общинския съветник във Велинград остава в ареста

Относно другите предпоставки за налагане на най-тежката мярка за неотклонение, а именно опасността от укриване или извършване на престъпление - съдебният състав счете, че в случая не съществува опасност обвиняемите да се укрият, тъй като са с известен адрес и с установена самоличност. Същевременно обаче съдът прие, че по делото се съдържат данни за наличието на опасност обвиняемите да извършат друго престъпление, се казва в мотивите на съда.

Определението на Врачанския окръжен съд подлежи на незабавно изпълнение и може да бъде обжалвано и протестирано в тридневен срок от пред Апелативен съд – София.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.