Политикът коментира престоящите избори

„Речта на Урсула фон дер Лайен вчера беше знакова, смела и показателна. Най-важното от тази реч беше, че Европа най-накрая си отвори очите”. Това каза Кристина Петкова, заместник-председател на ДСБ, в ефира на предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

Според нея, партиите, които ще бъдат парламентарно представени, трябва да погледнат отвъд своя собствен егоистичен партиен и личностен интерес, и да дадат крачка назад в името на националния интерес.

ДСБ: Коалиция на ДБ и ПП е по-добрият вариант за България, за да не се върне ГЕРБ на власт

„Настоящето служебно правителство дерибейства. И това е истината. Те излизат извън рамките на своите правомощия. Служебният кабинет има една-единствена задача- да организира избори. А не да излизат с брифинги и да дават програма за управление. С действията си служебният кабинет отваря една много опасна врата- разпространението на фалшиви новини”, каза Петкова.  

„Ние не знаем какъв ще бъде изходът от изборите. За мен, при всички положения, парламентарно представените партии трябва да седнат и да говорят. Това е идеята на парламента.  След като минат изборите, можем  да говорим за потенциални коалиционни формати. Тежката зима, която ни очаква, не е разумно понятие. Ние искаме да се водим от разума”, завърши Петкова.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.