Те са били собственост на бившата приятелка на милиардера - Дженифър Гуин

Снимки от колежа на изпълнителния директор на "Тесла" Илон Мъск и вещи на приятелката му от колежанските години бяха продадени на търг за 165 000 долара, съобщи Асошиейтед прес, предаде БТА.

Базираната в Бостън аукционна къща "Ар Ар Окшън" обяви, че колекцията от невиждани публично досега снимки и предмети е на бившата приятелка на милиардера Дженифър Гуин.

В сряда Мъск смени профилната си снимка в Туитър с една от тези стари фотографии. В момента той води публична битка с Туитър, за да се откаже от споразумението да купи социалната медия за 44 милиарда долара.

СДЕЛКАТА ЗА TWITTER: Акционерите са „за” придобиване на компанията от Мъск

Гуин каза пред в. "Бостън глоуб", че когато прочела за търг с курсови работи и тестове на Мъск от студентските години, осъзнала, че разполага с много по-лични вещи, които може да продаде, сред които мили снимки, картичка за рождения й ден от него и колие, което й подарил.

Мъск и Гуин излизат от 1994 г. до 1995 г., когато учат в университета на Пенсилвания. Разделят се, когато Мъск завършва, премества се в Калифорния и й казва, че не може да говори дълго по телефона, защото това е губене на време, разказва Гуин.

"Разделихме се, точно преди да започне да покорява света", каза тя.

Иск за 258 млрд. долара: Дело срещу Мъск прибодива рекордни мащаби

Златно колие с малък зелен изумруд, което Мъск подарява на Гуин в края на 1994 г. за рождения й ден, бе продадено за 51 000 долара. Картичката за празника, в която Мъск нарича приятелката си "Бу-Бу", бе купена за близо 17 000 долара. Снимка на двамата с още четирима души преди завършването им е продадена за 42 000 долара.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.