Това каза в "Събуди се" бившият регионален министър

Точно две седмици преди предсрочния парламентарен вот, арх. Виолета Комитова гостува в студиото на „Събуди се”. Тя е бивш регионален министър, но и член на най-новата партия, която според социолозите ще намери място в парламента.

„Български възход” не поставя червени линии. Ние не всяваме омраза и разделение в обществото и не даваме предизборни обещания”, категорична беше Комитова. Тя обясни, че партията иска обединение на политическия елит, взаимодействие, баланс в говоренето и защита на националните интереси.

Какво обещават партиите за пенсиите и минималната работна заплата

„На мен не ми пречи ако Вашата партия симпатизира на Путин, или на Байдън, или на Урсула фон дер Лайен. Националният ни интерес трябва да ни обедини, а вие си симпатизирайте на когото искате”, добави бившият регионален министър. По думите й националният интерес на България изисква сигурни доставки на газ от повече от един източници и то на възможно най-ниска цена. Според Комитова политиците не са взели държавническо решение.

Самандов: Българите не ги интересува дали газът е руски или американски, а цената на живота

Глупави предизборни политически интерпретации. Така кандидатът за депутат от „Български възход” нарече обвиненията по адрес на партията, че искайки подновяване на разговорите с „Газпром”, те целят влизане в орбитата на Кремъл. „В търговски договорни отношения няма място за емоции – има доверие, има икономически интерес”, подчерта тя и допълни: „Аз не бих изхвърлила старите си дрехи, защото са демоде, и да тръгна гола по улиците, за да си купувам нови. В случая се получи нещо такова”.

Комитова заяви още, че от „Български възход” искат да са не политици, а държавници. Именно затова техни основни приоритети били демографският въпрос и образованието.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.