По думите му на предстоящите избори залогът е огромен

„Спомням си на миналите избори една от социологическите агенции ни искаше 100 хиляди лева на процент отгоре. Всички социолози обявяваха победа на ГЕРБ, но спечели ПП.  Дори ГЕРБ да е първа политическа сила, а ние втора, няма да направим правителство с тях". Това каза в студиото на „На Фокус” депутатът Христо Петров, известен като Ицо Хазарта.

„Причината да съм в парламента не е, за да си търся нови възможности за творчество. Когато  един човек се занимава с политика, всяко нещо, което прави по време на предизборна кампания, може да бъде разчетено като предизборно послание. Намерих своето поприще в Народното събрание и не ми е нужна коалиция. Знам какво правя. Това, с което се занимавам, ми носи смисъл”, каза още той. 

Той коментира хейта, който е получил по време на управлението на правителството.

„Усетих хейта, който политиката носи. Не съм очаквал друго. Когато дарих заплатата си за деца в домове, отново ме критикуваха. Това, че се занимавам с тази дейност от почти година, осмисля изцяло работата ми в предишното НС. Това е причината да се кандидатирам пак. Заплатата е нещо второстепенно. Не съм влязъл в политиката затова. Има много смисъл от всичко, което правя с тези деца. Те са като всички други, обаче нямат културен и социален живот. След като посетих тези места, разбрах, че има нужда от спешни поправки, които трябва да се направят в Семейния кодекс, свързани с осиновяването. Децата там имат следния избор - момчетата да станат престъпници, а момичетата да се омъжат в 7 клас. С това, което правя, се надявам поне на някаква част да променя съдбата”, коментира Ицо Хазарта. Той направи коментар и относно политиците, които са казали „Това може да го правиш и без да си депутат”.

„Ако отидете като обикновен човек в дом за сираци, няма да ви пуснат. Тези деца са защитени от закона. Всеки депутат обаче има право да получава съдействие от органите и да влезе”, поясни Христо Петров.

По думите му на предстоящите избори залогът е огромен.

„На миналия вот хората, срещу които се изправихме, ни подцениха. Мислеха, че ще успеят да се разберат с нас – чрез заплашване, подкупване. Сега разбраха, че битката ще бъде канска”, заключи той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.