Те излязоха с позиция на подиума на Генералната асамблея на ООН

Южнокорейската поп група Blackpink и американската поетеса Аманда Горман излязоха на подиума на Генералната асамблея на ООН, за да призоват за действия срещу изменението на климата и други глобални цели, които включват постигане на равенство между половете и прекратяване на глада и бедността.

„Моля ви, преди да е станало твърде късно, живейте осъзнат и буден живот, проповядвайте любов във времена, в които сте заобиколени от омраза. Предизвиквам ви да се вслушате в този призив. Предизвиквам ви да прекроите съдбата ни. Преди всичко, аз се осмелявам да правя добро, за да бъде светът велик", подчерта Горман.

"Жена на годината": Списание "Time" обяви носителките на престижния приз

Чрез видеовръзка в събитието се включиха момичетата от южнокорейската банда Blackpink, които призоваха хората да намалят потреблението на енергия, да избират местни продукти и да намалят разхищаването на храна.

„Не можем да отречем, че кризата с климата се влошава. Нямаме време за губене. Ето защо тази програма с целите за устойчиво развитие е толкова важна”, смята Роуз от Blackpink.

„Трябва да се възползваме от този момент и да предприемем действия, за да създадем свят, който е по-устойчив и помага на всекиго”, казва Джени от Blackpink

Научен панел на ООН за климата призовава страните драстично да намалят емисиите от изкопаеми горива, за да овладеят глобалното затопляне и да ограничат въздействието му върху климата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.